Op het moment dat u erg veel last heeft van pijnklachten, dan moet u misschien eens kijken naar de mogelijkheden van manuele therapie Enschede. Iedereen heeft wel eens last van pijn in het lichaam. Het wordt pas een probleem als deze pijn chronisch wordt. Daar moet dan iets aan worden gedaan. Er zijn verschillende vormen van therapie mogelijk, maar een van de meest effectieve vormen van therapie is manuele therapie. Enschede is de plaats waar u terecht kunt voor de manuele therapie. U kunt zoeken op ‘manuele therapie Enschede’ op onze website en dan zult u meer informatie vinden over onze werkwijze en de manieren waarop u contact op kan nemen met onze praktijk. Manuele therapie Enschede is de vorm van therapie die zeer breed kan worden in gezet. Als praktijk zien wij het menselijk lichaam als een geheel en wij beperken ons dan ook niet tot manuele therapie. Enschede en onze praktijk in het bijzonder is ook beschikbaar voor andere soorten therapie zoals fysiotherapie, acupunctuur en osteopathie. Manuele therapie moet er voor zorgen dat u weer makkelijker kunt bewegen zonder dat u pijn heeft. De therapie zorgt er voor dat uw gewrichten weer soepel worden gemaakt. Na de eerste sessie manuele therapie zult u al resultaat behalen. Veel van onze patiënten geven al na de eerste sessie aan dat er een vermindering van de pijnklachten bestaat en dat is een zeer goed teken. Het menselijk lichaam is een geheel en wij proberen er ook op die manier naar te kijken. Dat is noodzakelijk om de juiste therapie te kiezen zoals manuele therapie. Wanneer kiest u voor manuele therapie Enschede?

  • U kiest voor manuele therapie bij klachten aan de rug (onder en boven).
  • U kiest voor manuele therapie bij doortrekkende pijn aan billen en rug.
  • Geschikt bij doortrekkende en scherpe pijn aan schouder en arm.
  • Bij gewrichtspijn zoals pijn aan de schouders en bovenarmen of de knie.
  • Pijn in de oksel of borst kunnen worden behandeld met de therapie.

Manuele therapie Enschede: uitgelegd

Waar hebben we het over als we het hebben over ‘manuele therapie Enschede’? Manuele therapie is een onderdeel of beter gezegd een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de klachten die hun oorzaak hebben liggen bij de gewrichten. Om goed behandeld te worden moet er worden gekeken naar de plaats waar het probleem ontstaan is. Een manueel therapeut heeft zeer specifieke kennis van de gewrichten en beweging. Hij kan door bepaalde oefeningen te doen met de patiënt dan ook snel achterhalen waar het probleem zich bevindt. De plek waar u pijn voelt, is meestal niet de plek waar het probleem zich bevindt, het zijn de uitstraalpunten die voor het ongemak zorgen. Omdat er ergens een probleem ontstond, heeft het lichaam een andere houding aangenomen om bepaalde pijnpunten op te vangen. Het resultaat is dat er een disbalans in de houding ontstaat en die moet worden opgeheven. Manuele therapie Enschede wordt gevolgd door mensen die graag snel van hun klachten af willen komen. Vaak wordt bij manuele therapie Enschede gebruik gemaakt van bepaalde oefeningen. De patiënt wordt in de meeste gevallen ook gevraagd om deze oefeningen thuis uit te voeren. Het volgen van deze therapie is een investering die u doet in uw lichaam en dat is een hele belangrijke investering, want als de oefeningen goed doet kunt u duurzaam van uw klachten afkomen en dat is natuurlijk waar u naar toe moet. Het gaat erom dat we ons bezig houden met duurzame oplossingen en genezing die permanent is. Dat is het uitgangspunt van onze kliniek en dat is tevens het uitgangspunt van manuele therapie Enschede. Kiest voor manuele therapie Enschede en investeer in uw lichaam.

Manuele therapie Enschede: Aan de slag!

Het eerste wat de manueel therapeut zal doen als u een afspraak met hem maakt, is uw situatie in kaart brengen. Dat doet hij door u een aantal voor hem relevante vragen te stellen. Aan de hand van de antwoorden die u geeft op de vragen kan de manueel therapeut beter bepalen op welke manier hij aan de slag moet en welke oefeningen voor u belangrijk zijn om te doen. Na het eerste gesprek zal de therapeut u meer vertellen over de oorzaak van uw klachten. Hij zal een behandelplan opstellen voor manuele therapie Enschede. Dit plan wordt altijd opgesteld in overleg met u. Dat is belangrijk voor u om te weten waar u aan toe bent. Vervolgens gaat u aan de slag met de oefeningen. De behandeling zal voor een groot deel bestaan uit ‘mobiliserende’ of ‘losmakende oefeningen’. De bedoeling van deze oefeningen is het losmaken van de weefsels rondom het gewricht dat vastzit en pijnlijk is. Op die manier wordt er gezorgd voor een terugkerende beweeglijkheid zonder pijn. De therapie die wordt uitgevoerd door de therapeut bestaat uit rustige handgrepen. Ook zullen er rekoefeningen worden gedaan die soms best wel pijnlijk kunnen zijn. De bedoeling van de oefeningen is dat u verlichting van de pijn ervaart en op den duur dat u de pijn niet meer voelt. De therapeut zal u ook altijd advies geven over beweging, voeding en andere zaken die verband kunnen houden of invloed kunnen hebben op de gevoelige gewrichten. De meeste pijnklachten die worden behandeld bij de therapeut zijn aanvankelijk van een chronische aard. Wat wij veel zien is dat mensen bij ons aankloppen met het idee dat het probleem slechts verlicht en niet opgelost kan worden. Dat is echter onzin. Wij geloven wel degelijk in genezing van alle klachten.