Mensen die stotteren hebben moeite met het in een keer uitspreken van een zin. Dat maakt het zeer ingewikkeld om verbaal te communiceren. Stotterproblemen zorgen er voor dat mensen zich schamen omdat zij er niet uitkomen en andere mensen zijn vaak geneigd de zinnen van de stotterende persoon af te maken. Het is dan ook een van de meest nare problemen die mensen kunnen hebben. Om van het stotteren af te komen zijn er door de jaren heen verschillende methodes ontwikkeld. Veel mensen die wij spreken hebben al veel dingen geprobeerd om van het stotteren af te komen en zonder het gewenste resultaat te bereiken. Stotteren is een fysiek probleem met veelal een psychische oorzaak. Daarom moet het probleem van twee kanten worden benaderd om het volledig op te lossen. De Del Ferro techniek werd ontwikkeld door een operazanger die ontdekte dat het probleem van stotteren hem zit in het middenrif. Wanneer het middenrif niet in balans is en hapert bij het ademen, dan zal men beginnen te stotteren. De basis van de Del Ferro methode is dan ook om er voor te zorgen dat mensen zich de techniek eigen maken en op den duur op eigen kracht kunnen spreken zonder problemen. Bij Del Ferro kunt u terecht voor verschillende trainingen die langer en korter duren. Wij bieden een tien daagse cursus, een vijf daagse cursus en een twee daagse cursus. Vanaf het eerste moment, dat wil zeggen de eerste dag van de cursus, zult u al leren hoe u normaal kunt praten. Het aanleren van de techniek is iets wat vervolgens in de cursus wordt aangepakt. U kunt zich op ieder moment aanmelden en u heeft ook de mogelijkheid om naar een van onze bijeenkomsten te komen. Wij bieden u de volgende trainingen aan:

  • een informatiebijeenkomst, deze is geheel kosteloos
  • een tien daagse cursus Del Ferro in groepsverband
  • een kindercursus Del Ferrro in groepsverband voor kids van vier tot zes jaar
  • een kortere cursus van vijf dagen die erg intensief is
  • een twee daagse cursus waarin we de stof verder uitdiepen

250 duizend mensen stotteren in Nederland

Er stotteren in Nederland meer dan 250 duizend mensen. Het is een zeer grote belasting om te stotteren en nauwelijks een woord vloeiend uit te kunnen spreken. Jongeren die stotteren zijn vaak erg bang om te spreken omdat zich schamen voor de manier waarop ze praten. Stottervrij leren leven is iets waar iedereen die stottert naartoe wil. Het mooie aan de Del Ferro is een methode is dat wanneer je hem consequent gebruikt, je de methode na verloop van tijd niet meer nodig hebt omdat het dan in je systeem zit. Del Ferro ontdekte dat het stotteren wordt veroorzaakt de middenrifspier. Deze spier perst de lucht uit de longen. Door die luchtstroom gaat de spier vibreren en zo ontstaat er een vloeiende spraak. Uit onderzoek is echter gebleken dat stotterproblemen ontstaan door een ongecontroleerde beweging van deze spier. Om te stoppen zal men de spier dus moeten leren onder controle te krijgen. Dat is precies wat we doen tijdens de cursus. Om dit te leren is tijd, geduld en discipline nodig en dat is iets waar onze trainers u bij zullen helpen. U zult verstelt staat van het resultaat dat al direct behaald zal worden en het is dan ook niet verwonderlijk dat vele mensen u voorgingen waarvan sommige nu zelfs trainingen geven. De psychische kant van het verhaal is echter ook iets waar aandacht aan moet worden besteed, want jaren lang stotteren gaat een mens niet in de koude kleren zitten, zeker niet wanneer het probleem zich al op jonge leeftijd manifesteert. Jezelf niet verstaanbaar kunnen maken is zeer frustrerend, maar het is nog veel vervelender dat andere mensen op een nare manier op het probleem reageren. Het is dan ook van groot belang dat u zorgt dat u zo snel mogelijk van het probleem afkomt. Voor kinderen van vier tot zes jaar bieden wij speciale cursussen aan.

Contact opnemen

Heeft u interesse in het volgen van een cursus, of wilt u uw zoon of dochter opgeven, dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen. Natuurlijk kunt u zich direct aanmelden voor de eerst volgende cursus, maar ook nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan de kennismakingsbijeenkomst. Op deze bijeenkomst zullen wij u meer vertellen over de techniek die wij gebruiken en de methode waarmee wij aan de slag gaan. Dat is voor veel mensen een goede eerste stap om een idee te krijgen van de methode en voorbereid aan de cursus te beginnen. Wij kunnen niet genoeg benadrukken dat het volgen van de cursus iets is om erg serieus te nemen om zo snel mogelijk het beste resultaat te behalen en af te komen van het vervelende stotteren. Ook kunt u op onze website veel informatie vinden en kijk als u onze website toch bezoekt ook even het introductiefilmpje dat u vindt onder het kopje ‘over ons’. Hier wordt in het kort uitgelegd wat onze methode behelst, waar hij vandaan komt, door wie hij is ontwikkeld en hoe het werkt. Ook komen er in dit filmpje een aantal mensen aan bod die met succes van hun probleem afkwamen. Onze methode is bewezen succesvol en daarom zijn wij heel erg blij dat wij u onze cursus kunnen bieden. Op naar een nieuwe levensstijl die niet meer wordt belemmerd door uw beperking! U zult zich weer vrij en zeker van uzelf voelen en we willen ons allemaal graag goed voelen. Dat is waar het allemaal om gaat!