Het meenemen van een eigen waterfles is in veel gevallen heel erg handig en bovendien is het ook nog eens erg gezond. Natuurlijk zijn er ook heel veel andere drankjes die je in een pakje of flesje mee kunt nemen, maar deze bevatten vaak veel suikers. Suiker is, zoals we allemaal weten, niet echt goed voor onze lijn en ook niet voor ons gebit. Het drinken van water is vele malen gezonder, aangezien het geen calorieën bevat en ons gebit niet aantast. Zelf een waterfles meenemen is in veel situaties waar niet meteen drinken voor handen is ook gewoon erg handig. Ga je een flink stuk fietsen of sporten, dan is het natuurlijk fijn om een flesje water bij de hand te hebben zodat je een slok kunt nemen op het moment dat je dorst krijgt. Het meenemen van een waterfles is ook een goed idee bij het maken van een lange reis. Als je met de trein reist, heb je onderweg vaak geen gelegenheid om iets te drinken te kopen. In de meeste treinen is deze mogelijkheid er immers niet meer en tijdens een overstap is de tijd vaak te kort om nog ergens een drankje te kunnen halen. Zelf een waterfles bij de hand hebben is niet alleen handig in het geval van dorst, maar ook als je last krijgt van bijvoorbeeld kriebelhoest of als je onderweg medicijnen in moet nemen. Met andere woorden, altijd als je van huis gaat is het dus handig om een waterfles in je tas te stoppen, zodat je altijd wat water bij de hand hebt.

Waterfles met bronwater versus kraanwater

Er zijn veel mensen die ervoor kiezen om een waterfles met bronwater te kopen voor onderweg, in plaats van een flesje te vullen met kraanwater. Dit is erg onlogisch, kraanwater heeft namelijk vele voordelen ten opzichte van bronwater. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • kraanwater in Nederland veel strenger gekeurd wordt dan bronwater?
  • bronwater tot drieduizend keer duurder is?
  • bronwaterflesjes die weggegooid worden het milieu sterk belasten?
  • het produceren, bottelen en vervoeren van bronwaterflesjes zorgt voor een grote uitstoot van CO2?

Als je naar bovenstaande feiten kijkt, dan is het dus echt veel logischer om zelf een waterfles te vullen in plaats van flesjes in de supermarkt te kopen. Ons kraanwater is immers van een zeer hoge kwaliteit en kun je dus altijd veilig drinken. Er worden zelfs meer eisen aan gesteld dan aan gebotteld water, waardoor je er op kunt vertrouwen dat de kwaliteit altijd zeer hoog is. Bovendien is zelf een waterfles vullen dus ook veel beter voor je portemonnee, aangezien het tot drieduizend keer goedkoper is. Dat plastic flesjes het milieu sterk belasten, zal bij de meeste mensen bekend zijn. Er is een enorme plastic afvalberg, aangezien er jaarlijks maar liefst drie miljoen ton plastic gebruikt wordt. Helaas wordt veel daarvan niet gescheiden ingezameld en gerecycled en bovendien belanden er ook nog altijd veel wegwerpflesjes in de berm of in het water. Dit zorgt voor grote milieuschade. Gebruik je zelf een waterfles die je keer op keer bijvult, dan zorg je bovendien ook voor een lagere CO2 uitstoot. Natuurlijk moet dit flesje wel een keer gemaakt worden en natuurlijk zorgt dit voor een belasting van het milieu, maar dit is echt vele malen lager dan wanneer er voor gekozen wordt iedere keer opnieuw gebotteld bronwater te laten produceren, bottelen en vervoeren. De CO2 uitstoot is in dat geval ongeveer driehonderd keer hoger. CO2 speelt een grote rol in de opwarming van de aarde en het is dus ook om die reden zeker aan te raden om een waterfles met kraanwater te vullen in plaats van steeds nieuwe flesjes in de supermarkt aan te schaffen.

Stevige fles

Wil je een flesje vullen met kraanwater, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om hiervoor een oud frisdrank- of bronwaterflesje te gebruiken. Op die manier wordt het materiaal immers nog weer hergebruikt. Dit heeft echter een nadeel waar veel mensen zich niet bewust van zijn. Dergelijke flesjes bevatten namelijk weke deeltjes die in je water terecht kunnen komen. Op die manier krijg je dus tijdens het drinken chemicaliën binnen. Dat wil je natuurlijk liever niet, daarom is het aan te raden om een goede en stevige waterfles aan te schaffen die speciaal gemaakt is om steeds opnieuw te vullen met kraanwater. Het voordeel van een dergelijke waterfles is dat deze gemaakt is van materialen die geen weke deeltjes bevatten, waardoor de veiligheid gegarandeerd is. Bovendien is een dergelijke waterfles ook veel steviger, aangezien deze gemaakt is van RVS, glas of stevig kunststof. Hierdoor gaat deze jaren mee en kun je er erg lang plezier van hebben. Een ander groot voordeel is dat ze te krijgen zijn in veel verschillende modellen en kleuren. Zo zijn er bidons verkrijgbaar voor op de fiets en flesjes met speciale drinktuitjes voor tijdens het sporten. De verschillende kleurvarianten maken het mogelijk om een model te kiezen dat helemaal bij jou past. Draag jij ook vaak een flesje kraanwater bij je of wil je hier mee gaan beginnen? Dan is het zeker aan te raden om eens een bezoek te brengen aan Waterfleswinkel. Zij hebben namelijk een zeer ruim aanbod op dit gebied. Je vindt bij hen flessen van diverse merken en in verschillende modellen en kleuren. Wat voor soort waterfles je ook zoekt, je zult het bij hen zeker kunnen vinden.