[IMG] - Juwelier De Tijd - Goud verkopenVindt u ook dat u te veel spullen heeft? Loopt u wel eens door uw huis of woning en valt het u op dat er eigenlijk te veel objecten zijn. En zijn er bepaalde opslag plekken in uw huis waar u liever niet komt? Veel mensen vinden dat ze te veel spullen hebben. Hetzelfde geldt voor sieraden en andere objecten die goud bevatten. Denk bijvoorbeeld aan horloges, beelden, bestek en dergelijke. Daarnaast hebben de meeste mensen minder geld dan ze zouden willen. Vele mensen zouden bijvoorbeeld wel een extra keer op vakantie willen, hun huis of woning een nieuw uiterlijk willen geven of een ander een keer in het zonnetjes willen zetten. Een mogelijkheid waarbij deze twee elementen samen komen, namelijk aan de ene kant te veel spullen bezitten en aan de andere kant te weinig geld hebben, is goud verkopen. Bij goud verkopen is het mogelijk om uw oude sieraden of andere objecten die goud bevatten te verkopen en daar een leuk bedrag aan over te houden. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal objecten die vaak aan worden geboden in de zin van goud verkopen:

  • sieraden in de vorm van armbanden, ringen, oorbellen, en zo voorts
  • horloges, zoals zakhorloges en polshorloges
  • beeldjes, zoals vrouwenbeeldjes waar een laag goud over heen zit

Zoals u hier boven kunt lezen is goud verkopen dus een goede manier om van overbodige spullen af te komen. Veel mensen denken namelijk vaak na over de hoeveelheid spullen die ze hebben, en vinden het vaak eigenlijk te veel. Daarnaast is goud verkopen – simpel gezegd – goed voor de portemonnee. Met andere woorden, goud verkopen kan mensen in staat stellen om iets de doen waar ze het geld normaal niet voor zouden hebben. Hierbij kunt u denken aan ideeën die hier boven al genoemd zijn, maar ook aan bijvoorbeeld een auto meefinancieren of de studie van een kind of kleinkind betalen. De mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos.

De regels als het gaat om goud verkopen

Zoals bij bijna elke zakelijke transactie zitten er enkele regels verbonden aan goud verkopen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om na een lange tijd uw object of sieraad terug te vorderen. U zult dan ook een juiste beslissing moeten maken met betrekking tot goud verkopen. Toch komt het zelden voor dat iemand een object of sieraad verkoopt wat eigenlijk niet verkocht had moeten worden. Mensen denken namelijk meestal goed na over wat ze wel en niet willen verkopen. Een persoonlijk gekregen sieraad van een pas overleden familielid wordt bijvoorbeeld niet zo snel verkocht, terwijl een armband waar u al lang op uitgekeken bent al veel sneller wordt verkocht. Zodoende is deze regel wel aanwezig, maar enkel zelden van toepassing. Ten tweede krijgt u een prijs aangeboden die afgestemd is op de wereldmarkt. Goud verkopen hangt namelijk samen met de wereldwijde verkoop aan aankoop van goud. Stelt u zich bijvoorbeeld eens voor dat iedereen op de wereld ineens een gouden ring zou willen. Dan gaat de prijs van goud ineens omhoog en wordt goud verkopen veel lucratiever. Als de gehele wereldbevolking echter ineens besluit om helemaal geen goud meer te kopen, dan wordt het praktisch onmogelijk om nog iets te verkopen. Dit laat zien dat uw prijs bij het goud verkopen afhankelijk is van de omgeving en de markt. De prijs die u krijgt aangeboden kan dan ook verschillen van tijd tot tijd. Vaak is dit prijsverschil echter minimaal en dat houdt in dat u bij het goud verkopen er niet per se rekening mee hoeft te houden. Toch kan het verstandig zijn om deze kennis in uw achterhoofd te houden en u kunt altijd om informatie vragen van een medewerker of medewerkster. Dat geldt natuurlijk ook voor al uw andere vragen.

Heeft u verder nog vragen?

Bij het goud verkopen kunt u dus rekening houden met twee factoren, zoals we hierboven hebben gezien. Ten eerste is het belangrijk dat u in gedachten houdt dat u zeker moet zijn over datgene wat u wilt verkopen. Het is namelijk niet mogelijk om een product terug te krijgen dat niet meer in de winkel aanwezig is. Ten tweede is het van belang om eventueel iets over de wereldgoudmarkt te weten. Bijvoorbeeld dat de prijs die u aangeboden krijgt kan veranderen door de tijd heen. Daarnaast is het echter van belang om te weten dat verschillen in de prijs van goud vaak verwaarloosbaar zijn bij de hoeveelheden die normaal worden aangeboden, maar bij twijfel kunt u altijd een medewerker of medewerkster om hulp vragen. Ten slotte kunt u er natuurlijk alvast over na denken wat u wilt gaan doen met het geld. Dat zijn over het algemeen geen onaangename gedachten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uzelf eens te verwennen. Bijvoorbeeld door naar de sauna te gaan, een vakantie te bekostigen of een dagje uit te boeken. Daarnaast kunt u ook een ander persoon hiermee blij maken. Met een cadeautje bijvoorbeeld, of een welverdiend dagje uit. Ten slotte kunt u nog een schuld aflossen of uw huis of woning opknappen. Een schuld aflossen voelt wellicht niet zo aangenaam als de andere opties, maar het kan zeker een valide optie zijn. Los van het feit dat een object of sieraad niet teruggekocht kan worden en dat de prijs van goud enigszins variabel kan zijn, kan het dus veel plezier opleveren om goud te verkopen, vooral om wat het oplevert.