Om een gezond, energiek en gelukkig leven te leiden, zul je moeten zorgen voor een goed bewustzijn. Daarmee bedoel ik dat je zult moeten weten, tot op zekere hoogte, wie jij bent als mens, wat jij uit wilt dragen en waar je voor staat. We leven in een tamelijk verwarrende wereld die bol staat van tegenstrijdigheden maar ook van schoonheid. Veel mensen ervaren moeheid en weten niet precies waar dat vandaan komt. Bewustwording is van groot belang als je je gelukkig en fysiek en mentaal gezond wilt zijn. Alles is met elkaar verbonden. Fysieke klachten zijn dikwijls een gevolg van mentale klachten. De mens heeft een onwaarschijnlijke kracht in zich en een groot herstellend vermogen dat door bewustwording en bewust leven kan worden aangesproken. Ben jij iemand die vastloopt en weet je eigenlijk niet waarom. Zijn er dingen in je leven waar je steeds maar weer tegenaan loopt? Dan is het een goed idee om te werken aan je bewustwording en daarbij kan je soms best wel wat begeleiding gebruiken. Bij Stilstaan bij Bewegen kun je werken aan je zelfbewustzijn. Margot Groot kan je begeleiding op de weg naar een groter zelfbewustzijn. Bewustwording staat in haar begeleiding centraal maar uiteindelijk doe je dat helemaal zelf. Margot werkt in het bijzonder met lichaamstaal. Zij gelooft in de kracht van de taal die jouw lichaam spreekt. Aan de houding van mensen kun je vaak al zien waar er klachten zitten. Veel mensen hebben tegenwoordig last van hun rug, of van moeheid en dat komt doordat er bepaalde andere blokkades zijn opgeworpen in het leven van alledag. Zoals ik eerder al zei is onze gezondheid een samenspel van fysieke en mentale elementen die allemaal met elkaar in balans moeten zijn. Bewustwording is belangrijk om weer gezond te worden. De eerste stap is kijken naar jouw lichaam. Welke signalen geeft het en waar kunnen we aan werken om beter naar dat lichaam te luisteren. Bewustwording vergt ook moed. Wanneer we vele jaren gewend zijn om niet naar ons lichaam te luisteren, dan vinden we het maar al te best om onze fysieke en mentale klachten te negeren. We doen gewoon net alsof ze er niet zijn. toch is dat een heel erg slecht idee, want de klachten zullen alleen maar erger worden. Bewustwording is de eerste stap naar:

  • Een leven dat beter bij je past;
  • Meer energie en levensgeluk;
  • leven vanuit het hart. 

Bewustwording om weer gezond te worden

Bewustwording helpt je om weer gezond te worden, op alle niveaus. Aangezien je lichaam en je geest niet los van elkaar kunnen worden gezien, zul je aan alle facetten aandacht moeten schenken. In de westerse wereld zijn we dat helemaal niet zo gewend. We denken en handelen veelal met ons hoofd en laten ons leiden door onze ratio. Bij stilstaanbijbewegen.nl maak je stappen in de juiste richting, stappen die worden gemaakt op basis van jouw gevoel maar ook stappen die worden gezet op basis van de signalen die jouw lichaam geeft. Wat zijn die signalen. Op het moment dat je aan de slag gaat met bewustwording, zul je al snel merken dat er dingen veranderen op een positieve manier. 

Neem eens contact op

Loop je tegen je eigen beperkingen aan? Wil je graag meer in balans komen maar weet je helemaal niet waar je moet beginnen? Ervaar je ook fysieke klachten? Dan is het belangrijk om daar eens naar te luisteren en je lichaam niet te negeren. Neem eens contact op en zet de eerste stap naar een bewuster leven.