De wervelkolom is niet gemaakt voor zit posities en zelfs het kruisen van de benen heeft impact op je wervelkolom. Daarom krijg je als mens heel vaak last van klachten zoals spierpijn en stijve of pijnlijke gewrichten. Als je daarmee te kampen hebt, kies dan voor manuele therapie in Capelle aan den IJssel. Ons lichaam is een wonder van de evolutie, maar de evolutie werkt helaas niet via een vooropgezet intelligent plan. Dus de wijze van evolueren gebeurt in principe via trial en error. Dat betekent dat we niet de beste opties ontvangen, maar simpelweg de opties die werken. De evolutie heeft namelijk niet de tijd om verder te experimenteren, nadat een functionele oplossing is gevonden. Een goed voorbeeld is het feit dat we de luchtpijp delen met de slokdarm. Daardoor kun je je lelijk verslikken. Als je namelijk inademt net op het moment dat doorslikt, dan neemt je eten als het ware een verkeerde afslag en rolt daardoor zo je luchtpijp in. Aangezien je kunt stikken als er niemand in de buurt is om je te helpen, kun je wel nagaan dat dit een zeer gebrekkige uitvinding is van de evolutie. Het is meteen ook een argument tegen intelligent design, want een dergelijke constructie laat zien dat het alles behalve intelligent is. De mens is op den duur dus recht op gaan lopen waardoor wij de handen vrij hadden. Met de duim konden we vervolgens aan de slag gaan met gereedschap en zo konden we als maar verder ontwikkelen. Maar rechtop staan en lopen is dus niet onze natuurlijke staat. De evolutie kon echter niet vanaf nul beginnen en ons mensen uitrusten met alles wat we nodig hebben om rechtop te lopen. In plaats daarvan ging de evolutie als het ware compenseren. Daarom krijg je last van je rug als je te lang stil staat. Ook je voeten worden moe als je er te lang op loopt, want al het gewicht rust nu immers op twee voeten in plaats van twee paar handen en twee paar voeten. Als we op de bank zitten, dan zitten we ook altijd in een verkeerde houding. Manuele therapie in Capelle aan den IJssel kan dus uitkomt bieden voor mensen die last krijgen van hun gewrichten door een verkeerde belasting van de wervelkolom. Nu is het sowieso al het geval dat we de wervelkolom teveel belasten omdat we evolutionair gezien niet optimaal zijn uitgerust. Maar in de maatschappij van vandaag de dag is het er niet veel beter op geworden. Hele dagen zitten we achter het bureau. We zitten ook constant met onze nek voorover gebogen door apparaten als:

  • Laptops
  • Tablets
  • Smartphones

Ook natuurlijke beweging in de vorm van lopen of rennen is afwezig. Manuele therapie in Capelle aan den IJssel is dan vaak ook zeer noodzakelijk.

Kom voor manuele therapie in Capelle aan den IJssel naar Fysionetty

Mocht je inderdaad te kampen hebben met klachten, dan is manuele therapie in Capelle aan den IJssel zeker een goede optie. Via deze therapie kun je snel van je klachten afkomen en door af en toe gebruik te maken van manuele therapie in Capelle aan den IJssel kun je klachten ook voorkomen. Via deze methode kun je het gebrek van de evolutie als het ware compenseren.

Surf naar de site en boek een afspraak voor manuele therapie in Capelle aan den IJssel

Als je zo snel mogelijk wilt profiteren van manuele therapie in Capelle aan den IJssel, maak dan snel een afspraak via de site.