Hebt u weleens van paleo recepten gehoord? Deze modegrill is niet zomaar de eerste de beste trendy en hippe manier van afvallen: het werkt echt heel erg goed. Paleo recepten zijn overigens niet alleen erg geschikt om mee af te vallen, ook helpen ze u om uw balans weer op peil te krijgen zodat uw weerstand de lucht in schiet en u zich snel weer beter gaat voelen. Klinkt u dit als muziek in uw oren? Leest u dan snel verder want in deze tekst leggen we u de vele voordelen van paleo recepten uit. Het staat als een paal boven water dat de kans erg groot is dat paleo recepten ook voor u een fijne aanvulling kunnen zijn op uw dieet. Met dieet bedoelt men vaak de manier van eten dat men volgt en de dingen die men doet wanneer men probeert gewicht te verliezen maar het staat tevens voor de manier waarop men überhaupt eten en drinkt, dus ook als men niet probeert af te vallen. Met paleo recepten bedoelen we dat we teruggaan naar een bepaalde tijd in het leven van de mens: het paleolithicum en wordt dientengevolge ook wel het jager-verzamelaardieet genoemd. Dit was dus in de tijd dat we nog in stammen leefden en in grotten woonden. Dat linkt dus wel erg ouderwets maar niets is minder waar. De manier waarop we toen leefden was natuurlijk erg gevaarlijk want we hadden nog nauwelijks medicatie en geen begrip van hygiëne. Daarnaast waren er vele roofdieren waartegen we ons moesten beschermen en dan was er nog de concurrentie van andere stammen. Niettemin plachten die mensen gezond te eten in de zin dat ze enkel natuurlijke producten aten. Dat is logisch want we hadden toen ook nog niet een andere keuze. Dat is dus waar paleo recepten uit bestaan: enkel plantaardige en dierlijke producten die op een eerlijke en duurzame manier zijn verkregen. Dat is heel wat anders dan al die troep die we in supermarkten verpakt en kant en klaar terugvinden. Boordevol suiker, zout en vooral e-nummers en die dienen te allen tijde te worden vermeden.

En gezondere levensstijl dankzij deze paleo recepten

Bij de paleo recepten zoals u die kunt vinden op de website akminde.nl vindt u de ingrediënten die veelvuldig voorkomen en ingrediënten die voorkomen dienen te worden om u aan de paleo recepten, kortom het paleo dieet, te kunnen houden. Wanneer u dit doet dan zult u merken dat u binnenkort, en dat kan echt al binnen enkele dagen het geval zijn, een stuk beter in uw vel zit en de toekomst rooskleurig tegemoet zult zien, zeker op het gebied van lichamelijke gezondheid. En de lichamelijke gezondheid werkt ook door op de mentale sterkte van uw geest dus het kan zeer zeker geen kwaad om deze paleo recepten eens uit te proberen, ook als u geestelijk in een dipje zit. Een goede voeding vormt een gezonde bodem tegen depressies en stress dus ook al hebt u geen eetlust, ga er toch voor en kies voor deze paleo recepten. Uiteraard bent u nu erg benieuwd naar wat wel en wat niet mag worden genuttigd. Vele diëten kennen een totale onthouding van veel producten maar dat is in dit geval helemaal niet het geval. Natuurlijk mag u wel een aantal niet nuttigen zoals:

 • granen
 • peulvruchten
 • zuivel
 • zout
 • en bovenal geraffineerde suiker en verwerkte oliën
 • het spreekt voor zich dat synthetische stoffen ook niet de bedoeling zijn ook al kan het erg lastig zijn om ze te voorkomen. Natuurlijk hangt het er maar net vanaf hoe strikt u deze paleo recepten wilt maken en hoe streng u zich aan dit dieet wilt houden. Toch raden we aan om zout-, geur-, smaak- en kleurstoffen te voorkomen net als emulgatoren en andere e-nummers die u vast en zeker wel bekent in de oren klinken.

Maar wat mag dan wel gebruikt worden voor de paleo recepten:

 • vis
 • vlees van dieren die zich met gras hebben gevoed
 • groenten
 • fruit
 • wortels en noten

Kortom: enorm veel en er zitten vast en zeker een hoop ingrediënten tussen die u sowieso al dagelijks eet.

Probeert u het ook eens, het is echt heerlijk

Zo ziet u maar weer dat er maar weinig dingen zijn die u hoeft te laten. Zuivelproducten zijn sowieso al producten waarvan het best bijzonder is dat we ze gebruiken in onze gerechten. We zijn dan ook het enige dier dat de melk van andere dieren gebruikt en dat is iets waar lang niet vaak genoeg bij stil wordt gestaan: is dit wel zo gezond? Zout is een grondstof dat we absoluut niet nodig hebben en vat enkel onder de smaakmakers. Dit is zeker niet een goede stof voor uw organen maar in een milde hoeveelheid is het nog wel te doen. Alleen zult u er wel van schrikken als u eens gaat onderzoeken hoeveel zout u eigenlijk per dag binnenkrijgt, het zit in veel meer producten dan u ooit durfde te vermoeden. Maak dus eens gebruik van de handige paleo recepten op alminde.nl. U volgt dankzij paleo recepten de eetstijl van onze verre voorouders. Moet u eens nagaan hoe lang dat is geleden en hoe goed het ons toen deed, we zijn er immers nog altijd dus aan die paleo recepten zal het zeker niet gelegen hebben dat we nu vooral kampen met overgewicht in de Westerse samenleving. Doe hier iets aan en kies voor deze buitengewoon smakelijke paleo recepten.