De mens is een complex wezen waarbij er vaak een samenspel is tussen alles waar je je direct bewust van bent en dat wat schuilgaat in je onderbewustzijn. Veel van wat je doet of juist niet doet, begint in je onderbewustzijn. Dat betekent dat je lang niet altijd bewust bent van je eigen motieven. Dit is vooral een probleem wanneer het gaat om neuroses en gedrag dat je liever kwijt dan rijk bent. Het kan gaan om relatief kleine neuroses zoals nagelbijten, maar het kan ook gaan om ergere dingen zoals depressie of anorexia. Om dit soort zaken aan te pakken is het vaak niet voldoende om enkel te kijken naar je wakkere bewustzijn, omdat de werkelijke oorzaken juist verborgen liggen in het onderbewustzijn. Maar gelukkig kun je dat onderbewustzijn bereiken via hypnose. Een hypnose sessie kun je aanvragen bij Hypnose Praktijk. Wat voor een sessie je nodig hebt of hoeveel, is uiteraard volledig afhankelijk van het probleem dat je ervaart. Voor een virtuele maagband zijn drie sessies bijvoorbeeld voldoende. Via hypnose wordt dan de suggestie geplant dat je maag dankzij deze virtuele maagband kleiner is geworden. Daardoor zit je sneller vol en je hoeft dus geen operatie te ondergaan. Dat betekent dat je niet onder het mes hoeft en toch een kleinere maag kunt hebben. Alles zit uiteindelijk tussen de oren. Men zegt dit wel eens om problemen te bagatelliseren; alsof de problemen niet echt zijn maar puur bestaan op een geestelijk of mentaal vlak. Maar als je er over nadenkt dan besef je dat alles tussen de oren zit. Elke ervaring, observatie en elk trauma vindt zijn oorsprong in de geest. Natuurlijk heb je een buitenwereld nodig voor input, maar hoe je deze wereld ervaart hangt af van je geest. Als je depressief bent, dan komt dat door jouw geest en je emotionele systeem. Als je blij bent dan is dat net zo goed het geval. Als je ziek bent, dan ervaar je de fysieke symptomen doordat de hersenen je voorzien van signalen. Ook pijn werkt op deze manier. Daarom kun je pijn uitschakelen wanneer je desbetreffende gebieden in de hersenen zou uitschakelen. Sommige monniken leren zichzelf aan via jarenlange training en meditatie om pijn te ervaren als gewoon een ervaring. Ze voelen daardoor geen pijn meer en kunnen prima op een spijkerbed slapen. Met hypnose kun je dus ook invloed uitoefenen op hoe je de de dingen ervaart. Je kunt dat wat tussen de oren zit dus beïnvloeden en oorzaken van problemen weghalen. In plaats van jarenlange meditatie onderga je echter een paar hypnose sessies.

Hypnose onderga je bij de Hypnose Praktijk

Omdat in principe alles tussen de oren zit of een geestelijke oorzaak kent, is het ook niet zo gek dat hypnose toegepast kan worden voor het oplossen van zeer veel uiteenlopende problemen. Hierbij kun je denken aan:

  • Alcoholverslaving
  • overgewicht
  • Anorexia
  • Nagelbijten
  • Depressie

Dit zijn echter slechts een paar voorbeelden. Op de site van hypnose-praktijk.nl vind je een overzicht met nog veel meer voorbeelden van problemen waarbij een deze behandeling uitkomst kan bieden. 

Meld je aan voor een intakegesprek

Via de site kun je je meteen aanmelden voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek kun jij aangeven wat je problemen zijn en vervolgens wordt jou verteld wat de mogelijke behandelingen zijn.