Heeft u wel eens gehoord van de aandoening Alopecia? Dat is een ziekte waarbij mensen van de ene op de dag haar beginnen te verliezen. In het eerste stadium van Alopecia zal dat resulteren in kale plekken die zich plaatselijk op de schedel manifesteren. Al snel zal echter het haar op de hele schedel uitvallen. De oorzaak van Alopecia is onbekend, al wordt er wel veel onderzoek naar gedaan. Er zijn artsen die beweren dat het ontstaan van de ziekte voor het grootste deel te maken heeft met een traumatische ervaring, maar echt duidelijkheid bestaat er nog niet over de ziekte. Alopecia is voor veel vrouwen een zeer traumatische ziekte omdat de gevolgen niet alleen lichamelijk, maar ook voor een groot deel psychische impact hebben. Het langzaam kaal worden is iets wat veel vrouwen als zeer beschamend ervaren en passende oplossingen zijn er tot op heden nog niet erg veel geweest. Viola de Vries is de initiatiefnemer van Movehs. Zij werd jaren geleden zelf geveld door de ziekte Alopecia en is dan ook een ervaringsdeskundige op dit gebied. Omgaan met haarverlies in brede zin heeft geleid tot een onderneming waar vrouwen die deze ervaring met haar delen voor haaroplossingen aan kunnen kloppen. Niet alleen raken vrouwen het haar op hun hoofd kwijt wanneer ze deze ziekte hebben, ook raken vrouwen hun wimpers en wenkbrauwen kwijt en dat maakt dat ze er heel anders uitzien. Oplossingen voor deze vrouwen waren vroeger ver te zoeken en daar wilde Viola de Vries iets aan doen. Haar doel is het bieden van kwalitatieve haaroplossingen zodat vrouwen zich weer vrouw kunnen voelen. Wat kunt u allemaal verwachten van MoveHs haaroplossingen:

  • een zeer natuurlijke uitstraling
  • originele modellen
  • glijden niet snel af
  • groot draagcomfort
  • de beste haarkwaliteit

Movehs na Alopecia

Na Alopecia voelen veel vrouwen zich anders. Het liefste dat vrouwen echter willen, is zich weer normaal voelen. Doordat de gezichtsbeharing bij vrouwen weg is, hebben ze een heel ander uiterlijk en daar kan veel aan worden gedaan met permanente make-up en natuurlijk met goede pruiken. Wat wij veel horen van vrouwen die op zoek zijn naar goede pruiken is dat ze te vaak aanlopen tegen slechte kwaliteit. Pruiken jeuken, vallen af of schuiven en de haarkwaliteit van de pruiken laat in vele gevallen te wensen over. Als u op zoek bent naar hoogwaardige pruiken die op hun plek blijven zitten, dan bent u hier op het juiste adres. Wij kunnen u adviseren op het gebied van permanente make-up en het soort pruik dat het beste bij u past. Bij ons kunt u terecht als u op zoek bent naar goede zorg en nazorg van mensen die weten wat u doormaakt. Maar niet alleen kunt u bij ons terecht als u een geschiedenis heeft met Alopecia. Ook vrouwen die haar verloren na een chemo kuur zijn vaak ontzettend gevoelig voor het moment dat de haren beginnen uit te vallen en willen dan ook echt een goede pruik. Net als vrouwen met Alopecia hebben deze vrouwen een nare ervaring met het uitvallen van haar en mooie haaroplossingen kunnen hen weer zelfvertrouwen geven en het gevoel van trots en blijdschap om vrouw te zijn. Als u Alopecia heeft gehad of uw ziekte is in een beginnend stadium dan bent u welkom bij ons. Wij bieden u naast zeer professionele haaroplossingen ook een luisterend oor, want wij delen uw ervaring.

Lang proces

Alopecia begint vaak plaatselijk, maar spreidt zich dan snel uit naar andere plekken tot u uiteindelijk geen lichaamshaar meer over heeft. Dat zorgt voor een heel ander uiterlijk en daar moeten vrouwen heel erg aan wennen. Schaamte en onzekerheid doen vaak hun intreden en dat is iets wat heel erg vervelend is maar kan worden verholpen door de goede hulp van ons. De angst voor het verlies van haar in het eerste stadium van de ziekte wordt door veel vrouwen als een hel ervaren. De ziekte is zeer grillig en stopt pas wanneer het meeste haar weg is. Voor tachtig procent van de vrouwen geldt gelukkig dat het haar na verloop van tijd weer terugkomt, maar er zijn ook vrouwen bij wie het haar niet meer terugkomt en deze vrouwen zijn dan ook op zoek naar permanente oplossingen na Alopecia. Voor permanente oplossingen na Alopecia bent u hier op het juiste adres. Ons doel is om vrouwen zich weer echt vrouw te laten voelen. Weg met de onzekerheid en op naar een nieuw leven zonder angst. Het klinkt misschien wat flauw maar de angst van vrouwen om betrapt te worden op het dragen van een pruik en het constant rekening moeten houden met bijvoorbeeld het weer, is zeer vermoeiend en heeft grote impact op de geestelijke gesteldheid. Alopecia begint doorgaans met rode plekjes. Op deze plekjes raakt de haarwortel afgestorven. De haren op deze plek vallen uit. Deze plekjes verspreiden zich vervolgens naar andere plekken op de schedel en zorgen op den duur dat er grote kale plekken ontstaan. Dit proces is zeer traumatiserend en er kan niets aan worden gedaan. Waar wel iets aan kan worden gedaan zijn de symptomen. Daarvoor bent u hier op het juiste adres. Kijk online naar onze haaroplossingen of vraag een adviesgesprek aan met een van onze medewerkers.