Ben je dol op bakken, maar probeer je ook op de lijn te letten? Dan kan dit best wel eens lastig worden. Als je taarten bakt, dan hoort hier eigenlijk altijd wel suiker in. En als er nou iets niet goed voor de lijn is dan is het wel suiker. Gelukkig is Stevia poeder een stuk beter voor je en hiermee kun je dus gewoon blijven gebruiken. Stevia heb je in verschillende vormen.

  • poeder
  • poedersuiker
  • zoetjes
  • vloeibaar

Er zijn nog veel meer vormen, maar deze worden het meest gebruikt. De verschillende vormen kun je natuurlijk op variërende manieren gebruiken. Stevia poeder kun je bijvoorbeeld goed gebruiken voor het bakken van taarten en gebak. Je moet er dan alleen wel opletten dat het gerecht niet op een hogere temperatuur dan 200 graden gemaakt hoeft te worden. Stevia poeder is maar tot die temperatuur bestendig. Wil jij een gerecht maken waar suiker in moet en die op een hogere temperatuur afgebakken moet worden? Dan is het verstandig om te kijken naar een van de andere vormen van Stevia. De meeste mensen zijn inmiddels wel bekend met Stevia, maar niet altijd met Stevia poeder. Ben jij altijd iemand geweest die veel suiker gebruikt, maar wil je hier graag in minderen. Dan hoef je niet ineens alle zoetigheden te laten staan. Door te kiezen voor Stevia, blijf je wel de zoete smaak in bepaalde gerechten behouden, maar hoef je je geen zorgen te maken of je er dik van wordt. Wel is het verstandig om er bij stil te staan dat Stevia, en dus ook Stevia poeder, veel geconcentreerder is dan suiker. Je kunt in de gerechten dus niet dezelfde hoeveelheid Stevia als suiker gebruiken, want dan wordt het veel te zoet. Online kun je veel informatie hierover vinden en hoe je dit het beste kunt aanpakken om het op de juiste manier om te rekenen. Stevia poeder is wel ideaal om te gebruiken in recepten. Niet alleen vanwege de kilocalorieën die er bijna niet inzitten, maar ook omdat Stevia poeder een hele prettige smaak heeft. Veel mensen gebruiken het daarom niet alleen vanwege de minder nadelige gevolgen, maar voornamelijk ook om de smaak die er in zit en die het dus doorgeeft aan de recepten waarin je het gebruikt.

Stevia poeder in drank

Natuurlijk kun je Stevia poeder niet alleen gebruiken in bakrecepten. Je kunt er bijvoorbeeld ook je cocktails net een tikje gezonder mee maken. Alcohol is natuurlijk niet heel erg goed voor je, maar zo af en toe is het gewoon heerlijk om een cocktail te drinken. Wil jij liever niet die grote hoeveelheid kilocalorieën meekrijgen die er normaal inzitten? Doe er dan in plaats van suiker Stevia poeder in. Heel veel mensen doen dit inmiddels en vaak kun je zelfs in cafés als vragen om deze speciale cocktails. Op die manier kun je heerlijk genieten van je avondje uit zonder dat je er bang voor hoeft te zijn dat je dieet helemaal verpest hebt. Wil jij graag wat kilo’s kwijt raken? Dan is Stevia poeder zeker iets wat je vanaf nu in je voorraadkastje wilt hebben liggen. Het is ook prima te gebruiken om je kinderen bijvoorbeeld minder suiker te laten gebruiken. Het merk Steviala heeft nu zelfs limonadesiroop van Stevia. Zijn jouw kinderen hier ook zo dol op, maar vind jij het een minder goed idee om ze dit iedere dag te laten drinken? Zorg er dan gewoon voor dat je de Steviala limonadesiroop in huis hebt. Net als met de Stevia poeder zullen je kinderen het verschil echt niet proeven en jij weet dat je je kinderen toch iets enigszins gezond voor zet. Je moet er natuurlijk wel bij stil staan dat alhoewel Stevia poeder een stuk beter voor je is dan suiker, het nog steeds geen voedingsmiddel is dat je onbeperkt kunt eten. Houd hier dus rekening mee als je het gaat gebruiken. Te veel van iets is nooit goed. Het is verstandig om hier goed mee om te gaan en het altijd met mate te gebruiken.

Koop Stevia poeder makkelijk online

Wil jij Stevia poeder wel eens uitproberen, maar heb je er moeite mee om het in de winkel te vinden? Bestel het dan gewoon makkelijk online. Op de website van Steviala vind je uiteenlopende soorten Stevia en die kun je allemaal snel thuis bezorgd krijgen. Van de verschillende soorten Stevia heeft dit bedrijf ook weer variërende verpakkingen. Kijk bijvoorbeeld naar de Stevia poeder. Deze vind je in uiteenlopende soorten op de website. Het hangt er maar net vanaf waar jij de Stevia poeder voor wilt gebruiken. Op de website vind je bij de verschillende soorten precies waar je ze voor kunt gebruiken. Vaak vind je hier ook meer informatie over de manier waarop je de Stevia poeder kunt vervangen voor de suiker die je normaal in veel recepten moet gebruiken. Ga jij aan de slag met Stevia poeder? Zorg er dan voor dat je dit allemaal goed doorneemt. Dan weet je zeker dat je de juiste hoeveelheden gebruikt en dat je niet ineens met een veel te zoet gerecht zit opgescheept. Dit zou natuurlijk heel vervelend zijn. Stevia poeder is echt een hele fijne vervanging voor suiker en zeker als je het met mate gebruikt zul je hier eigenlijk niet van aan kunnen komen. Als je wilt afvallen is het natuurlijk heel simpel: je moet minder eten dan dat je verbrandt en je zult als vanzelf de kilo’s verliezen.